2019-2020 BAHAR YARIYILI DERS KAYIT İŞLEMLERİ

•  4 Şubat 2020 Salı

1. DERS KAYITLARI ÜNİVERSİTEMİZİN “ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ” MODÜLÜNDEN YAPILMAKTADIR.

2. ÖĞRENCİLERİN DERS KAYITLARINI DANIŞMANLARI REHBERLİĞİNDE YAPMALARI ÖNERİLMEKTEDİR.

3. NORMAL SÜRESİNİ AŞMIŞ ÖĞRENCİLERDE, HARÇ TAHAKKUK ETMESİ DURUMUNDA KAYIT ÖNCESİ HARÇLARINI İLGİLİ BANKALARIN ATM’LERİNDEN VEYA İNTERNET BANKACILIĞI İLE ÖDEMELERİ GEREKMEKTEDİR.

4. ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİNDEKİ DERS KAYIT AŞAMALARI;

- DERS VE DÖNEM İŞLEMLERİ  > DERS KAYIT >  MÜFREDAT DERSLERİ BUTONLARI SEÇİLECEK (EĞER SEÇİLECEK DERS MÜFREDAT DERSLERİNDE BULUNAMAZSA MÜFREDAT/BÖLÜM DIŞI DERSLER BUTONLARI SEÇİLECEK)

- SAĞ ÜST KISIMDAN PROGRAM (YL VEYA DR) SEÇİLEREK İLGİLİ ANABİLİM DALLARINDAN DERSLER EKLENECEK

- DANIŞMAN ONAYINA SUNULACAK

- DANIŞMAN ONAYI TARİHLERİNDE DANIŞMAN TARAFINDAN ONAYLANAN DERS KAYDI KESİNLEŞECEKTİR

5. ÖĞRENCİLER, BİR ÖĞRETİM ÜYESİNDEN EN FAZLA İKİ DERS ALABİLİR. ANCAK, DANIŞMANLARINDAN İKİ DERS YANINDA SEMİNER, UZMANLIK ALAN VE TEZ ÇALIŞMASI DERSLERİNİ DE ALABİLİR.

6. TEZ KONUSU BELİRLENEN VEYA TEZ ÖNERİSİ SUNAN ÖĞRENCİLERİN DERSLERİ YANINDA AYRICA KENDİ PROGRAMININ “UZMANLIK ALAN DERSİNİ ALMALARI” GEREKİR.

7. TEZ AŞAMASINDAKİ ÖĞRENCİLERİN UZMANLIK ALAN DERSİ, TEZ ÇALIŞMASI VE DAHA ÖNCE SEMİNER DERSİNDEN BAŞARILI OLMAMIŞSA SEMİNER DERSLERİNE KAYIT YAPTIRMALARI GEREKMEKTEDİR.

8. ÖĞRENCİLERİN MEZUN OLABİLMELERİ İÇİN, UZMANLIK ALAN DERSİ, TEZ ÇALIŞMASI VE SEMİNER DERSİ DIŞINDA ASGARİ 21 (YİRMİ BİR) KREDİ - 7 (YEDİ)DERS ALIP BAŞARILI OLMASI GEREKMEKTEDİR.

9. ÖĞRENCİLER, SON İKİ YIL İÇİNDE ÜNİVERSİTEMİZ VEYA BAŞKA BİR ÜNİVERSİTENİN LİSANSÜSTÜ PROGRAMINDAN ALIP BAŞARILI OLDUĞU DERSLERDEN MUAF OLABİLİR. BU ÖĞRENCİLER, KENDİ ANABİLİM DALINA BAŞVURARAK; İLGİLİ ANABİLİM DALI AKADEMİK KURULU VE  ENSTİTÜ YÖNETİM KURULUNCA UYGUN GÖRÜLEN DERSLERDEN MUAF OLUR.MUAF OLUNABİLECEK DERS SAYISI DİĞER ÜNİVERSİTE VE ÜNİVERSİTEMİZ DİĞER ANABİLİM DALLARINDAN ALINAN DERSLER İÇİN ÜÇ ADET OLUP; ÜNİVERSİTEMİZ AYNI ANABİLİM DALINDAN ALINAN DERSLER İÇİN KISITLAMA UYGULANMAZ.

10. DERS KAYDI DANIŞMANI TARAFINDAN KESİNLEŞTİRİLMEYEN ÖĞRENCİ İVEDİ ŞEKİLDE DANIŞMANINA ULAŞMALIDIR.